Wednesday, March 10, 2010

Nu ne place competenta

Pentru un specialist în istoria romană care a terminat Facultatea de Istorie şi Filozofie de la Cluj cu media 10 şi care a predat la universităţi prestigioase din Europa, precum Sorbona, se poate spune că parcursul profesional al arheologului Ioan Piso a luat uneori turnuri bizare.
A fost exclus din mai multe comisii naţionale pentru patrimoniu şi a fost demis de trei ori din funţia de director al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei. A dat Ministerul Culturii în judecată şi a câştigat procesele de fiecare dată.
Astăzi, 11 martie, potrivit unei decizii irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 9 februarie, profesorul Piso ar trebui să fie reinstalat în funcţia de director al muzeului, pentru cea de-a treia oară. Într-un interviu pentru evz.ro, Piso povesteşte cum şi-a început cariera de arheolog într-un stat totalitar şi de ce consideră el că neplăcerile de care a avut parte în ultimii ani sunt o consecinţă directă a faptului că s-a opus public proiectului minier de la Roşia Montană.


Continuarea aici.



Friday, March 5, 2010

Donatie pentru educatie

ar face la noi cineva asa ceva? Nu cred.
Detalii.

P.S. 180$ investiti in anii 30? 7 mil. $ acum? Incredibil!

Wednesday, March 3, 2010

Imaginea st umaniste

... in societate.
Din pacate trist, dar adevarat.

A se citi aici.